ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

"Регіонали" повернуться до закону про наклеп після виборів

У партії кажуть, що питання залишається відкритим.

"Регіонали" повернуться до закону про наклеп після виборів
Фото: obozrevatel.com

Партія регіонів може повернутися до законопроекту про наклеп, який скасували сьогодні, після виборів.

Про це в коментарі журналістам сказала депутат Олена Бондаренко.

"Насправді, ми не гарантійний банк. Ми не будемо давати гарантій. Все залежатиме тільки від ситуації в країні", - сказала депутат, повідомляє ГолосUA.

"У цій ситуації м'яч залишився на стороні журналістського пулу, тому що проблема використання наклепу в журналістській праці залишилася. Її ніхто не зняв. І, якщо ви візьмете будь-яку країну, де є така кримінальна відповідальність, держава втрутилася по суті в регуляцію ринку", - зазначила Бондаренко.

Вона також висловила думку, що, на жаль, введення адміністративної відповідальності за наклеп недостатньо для вирішення такого питання.

Також Бондаренко зазначила, що зараз на автора проекту Журавського обрушиться хвиля критики і наклепу як на ворога преси: "У нього вже знайшли якісь неіснуючі квартири і позашлюбних дітей. Хоча людина навіть не одружена. І що йому робити в такій ситуації?"

Нагадаємо, сьогодні, 2 жовтня, Верховна Рада Україна проголосувала за скасування законопроекту про введення кримінальної відповідальності за наклеп.

Автор скандального закону Віталій Журавський подякував журналістам і народним депутатам за скасування рішення про ухвалення в першому читанні його законопроекту про введення кримінальної відповідальності за поширення наклепів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram