ГоловнаПолітика

Тимошенко завербувала ФСБ Росії ще 1995 року, - екс-б'ютівець

Служба безпеки РФ, за словами депутата, рекомендувала Путіну використати Тимошенко в майбутньому.

Тимошенко завербувала ФСБ Росії ще 1995 року, - екс-б'ютівець
Фото: novostey.com

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко  завербувала Федеральна служба безпеки Росії в липні 1995 року.

Про це заявив народний депутат Григорій Омельченко виданню "Главком".

"У довідці ФСБ Росії під грифом "цілком таємно", яку підготовлено для Путіна, докладно розписано, як Тимошенко було завербовано ФСБ у липні 1995 року", - заявив він

За словами Омельченка, ФСБ вдалося завербувати Тимошенко, коли її з чоловіком затримали

в аеропорту "Внуково" за контрабанду 100 тисяч доларів.

"Її використовували як агента в кримінальних справах, які розслідували правоохоронні органи Росії. ФСБ рекомендувало Путіну використати Тимошенко в майбутньому", - запевнив депутат.

Крім того, Омельченко запевнив, що "в жовтні 2004 року Службі зовнішньої розвідки України вдалося роздобути цю довідку про діяльність Тимошенко як агента ФСБ, з нею ознайомився президент Кучма".

"Таємна вісь Путін - Медведчук (посередник і кум Путіна) - Тимошенко (Турчинов), яку було створено після відставки Тимошенко з поста прем'єр-міністра у вересні 2005 року, і їхня спільна діяльність прояснилися. Все таємне рано чи пізно стає очевидним", - сказав політик.

"Уже відомо, як Тимошенко, ставши прем'єр-міністром після парламентських виборів 2007 року, "викручувала" руки Ющенка, щоб той призначив Медведчука віце-прем'єр-міністром", - додав він.

Нагадаємо, що Григорій Омельченко раніше був членом БЮТ. У жовтні 2009-го він заявив про вихід із лав партії Юлії Тимошенко. Своє рішення пояснив тим, що "в партії перебувають люди, засуджені раніше за групові зґвалтування, злодії, шахраї".

Ставити під сумнів угоди Росії та України в газовій сфері небезпечно.

— Володимир Путін, президент РФ.

Як відомо, 2011 року за газові угоди 2009 року Юлію Тимошенко засудили до семи років в'язниці. Сама вона відкинула звинувачення на свою адресу, заявивши, що справа проти неї має політичне підґрунтя.

Російське МЗС, коментуючи вирок Тимошенко, відзначає, що газові угоди 2009 року "було оформлено строго відповідно до законодавством Росії й України і застосовних норм міжнародного права". Путін, своєю чергою, заявив, що "не дуже розуміє", за що конкретно Тимошенко відправили до в'язниці. Російський прем'єр нагадав, що сама Тимошенко газові угоди не підписувала (договір було укладено між "Газпромом" і "Нафтогазом").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram