ГоловнаПолітика

Міліція вилучила сервери газети "Главное" (Оновлено)

Біля видання Авакова зібралися представники опозиції.

Міліція вилучила сервери газети "Главное" (Оновлено)
Фото: glavnoe.ua

У Харкові правоохоронці під час обшуку 28 серпня вилучили сервери видання і газети "Главное".

Про це повідомили журналісти видання.

"Вони забрали сервер газети "Главное" - таким чином, вони зробили неможливим випуск газети в принципі", - повідомили працівники видання.

"У будівлі конфіскували 14 комп'ютерів, з них 2 - з серверний, і 1 з них - файловий сервер газети "Главное", - повідомив Владислав Сакович, координатор проектів Центру медіа-технологій, що видає газету "Главное".

За його словами, співробітники ЦМТ домовилися зі слідчим, що вони приїдуть в міліцію вранці в середу, і зможуть або забрати сервер назад, або, якщо слідство не вважатиме це можливим, переписати необхідну інформацію з жорсткого диска сервера.

Також видання назвало дезінформацією заяву міліції про невтручання її співробітників у роботу цих засобів масової інформації.

"Керівництво харківської міліції спробувало дезінформувати громадськість, заявивши, що роботі журналістів "Главное" ніхто не заважав", - сказано в повідомленні газети "Главное".

У документі підкреслюється, що після початку обшуку один з людей, які проводили його, в ультимативній формі змусив журналістів інтернет-видання і газети залишити робочі місця.

"При цьому було пред'явлено вимогу не вимикати редакційні комп'ютери для того, щоб у тих, хто здійснювали обшук, була можливість перевірити розташовану в них інформацію", - сказано в повідомленні.

Після цього журналісти були виставлені з будівлі на вулицю.

Нагадаємо, у вівторок, 28 серпня, близько 11:30, в будівлі, де розташовані філія банку "Базис", АТ Інвестор, який належить екс-голові Харківської ОДА і лідеру Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Авакову, а також в редакції інтернет-порталу "Главное" почався обшук.

Увечері перед будівлею банку "Базис", де в той момент  тривавобшук, зібралися депутати Харківської міської та обласної ради від фракції "Батьківщина", місцеві керівники штабу Об'єднаної опозиції, кандидати в народні депутати і громадські активісти.

Харківська міліція спростувала інформацію про несанкціонований обшук у редакції інтернет-видання і газети "Главное".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram