ГоловнаПолітика

Сьогодні продовжиться суд у "другій справі" Тимошенко

Екс-прем'єр заявила про відмову від участі в процесі.

Сьогодні продовжиться суд у "другій справі" Тимошенко
Фото: job-sbu.org

Сьогодні, 14 серпня, о 10:00 Київський райсуд Харкова продовжить розгляд по суті справи проти Юлії Тимошенко про ЄЕСУ.

Адвокат Валентина Теличенко, яка буде захищати інтереси Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини, заявила, що проведення судового розгляду щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" в режимі відеоконференції без відповідної згоди екс-прем'єр-міністра України буде вагомою підставою для нового звернення до міжнародного суду для захисту права на справедливий суд.

Адвокат наголосила, що, згідно з новим Кримінально-процесуальним кодексом, дистанційне судочинство не можна проводити, якщо проти цього заперечує обвинувачений.

Нагадаємо, вчора лідер опозиції написала заяву про відмову брати участь у засіданні - як особисто, так і в режимі відеоконференції.

Як відомо, 31 липня Київський районний суд Харкова переніс на 14 серпня розгляд кримінальної справи стосовно Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Суддя, зокрема, постановив з'ясувати можливість проведення цього судового процесу в режимі відеоконференції.

31 липня і 2 серпня Тимошенко заявляла про відмову від участі в судовому засіданні щодо ЄЕСУ в режимі відеоконференції.

Також нагадаємо, 16 серпня Вищий спеціалізований суд продовжить розгляд скарги на "газовий" вирок Юлії Тимошенко. Початок засідання - о 10:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram