ГоловнаПолітика

"Репортери без кордонів" вважають закон про наклеп репресивним

Члени організації закликають Раду відхилити законопроект.

"Репортери без кордонів" вважають закон про наклеп репресивним
Фото: analitica.kiev.ua

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" закликає Верховну Раду відхилити законопроект про наклеп.

Про це йдеться у відкритому листі організації до парламентаріїв.

"Репортери без кордонів" закликають вас відмовитися від цього законопроекту, який нам видається репресивним, каральним і контрпродуктивним", - сказано в ньому.

На думку організації, документ спрямований на боротьбу з незалежними ЗМІ та на заохочення самоцензури з боку журналістів. "Репортери без кордонів" вважають, що ухвалення цього законопроекту може спричинити кримінальне переслідування журналістів за публікацію статей про діяльність політиків і впливових бізнесменів, і це стане загрозою для роботи незалежних ЗМІ.

Організація зазначає, що, за словами автора документа, депутата Верховної Ради від фракції Партії регіонів Віталія Журавського, він черпав натхнення для розробки законопроекту в Росії, яка схвалила такий закон 13 липня.

"Репортери без кордонів" наголошують, що зазначене рішення засудила Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) і воно заподіяло шкоди міжнародній репутації Росії.

Нагадаємо, 19 липня народний депутат  Віталій Журавський зареєстрував у Верховній Раді України законопроект "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за зазіхання на честь і гідність людини)".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram