ГоловнаСвіт

Cирійський дипломат у Лондоні став опозиціонером

Британське МЗС, коментуючи цю новину, заявило, що звільнення Халеда аль-Аюбі - це "ще один удар по режиму в Сирії.

Cирійський дипломат у Лондоні став опозиціонером
Фото: news.qip.ru

Тимчасовий уповноважений у справах Сирії в Лондоні Халед аль-Аюбі 30 липня оголосив про складання з себе повноважень і перехід в опозицію.

Дипломат заявив, що не бажає більше представляти режим, який "жорстоко і нелюдяно пригнічує власне населення". У таких умовах, сказав Аюбі, він не може більше залишатися на своїй посаді..

Міністерство закордонних справ Великобританії, коментуючи цю новину, заявило, що звільнення Аюбі - це "ще один удар по сирійському режиму".

"Ми закликаємо й інших людей з оточення Башара Асада наслідувати приклад Аюбі, відректися від підтримки злочинів режиму проти власного народу, а також підтримати мир і свободу Сирії", - сказано в заяві британського зовнішньополітичного відомства.

Варто зазначити, що втеча Аюбі за часом збіглася з проведенням у Лондоні Олімпійських ігор, в яких беруть участь спортсмени і тренери з Сирії.

Як повідомляли раніше, на бік опозиції вже перейшли глави сирійських дипмісій в Іраку, ОАЕ і на Кіпрі. Всі вони закликали своїх колег в інших країнах вчинити так само.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram