ГоловнаЕкономікаФінанси

СКМ назвали найбільшим соціальним донором в Україні

2011 року вона інвестувала в проекти соціального партнерства близько 100 мільйонів гривень

СКМ назвали найбільшим соціальним донором в Україні
Фото: scm.com.ua

Група СКМ де-факто виявилася одним з найбільших соціальних донорів в Україні, що вкладають сотні мільйонів гривень у розвиток регіонів своєї присутності.

Про це пише сайт "Подробности" у статті "Дещо про правильний капітал", коментуючи опублікований фінансовий звіт СКМ за 2011 рік.

Нагадаємо, згідно з оприлюдненим 23 липня звітом, група СКМ за підсумками року вийшла на докризові показники роботи. Сумарний валовий дохід за останній рік склав $1,9 млрд 542 млн, на $6,7 мільярда більше, ніж минулого року. А чистий прибуток становив $2,26 мільярда. Велику частину прибутку при цьому компанія має намір реінвестувати у власні підприємства.

Як пишуть "Подробности", українські міста, в яких працюють бюджетотворчі підприємства СКМ, сьогодні в багатьох соціальних питаннях спираються на інвестиції групи.

"У свої проекти соціального партнерства група СКМ інвестувала 2011 року близько 100 мільйонів гривень, і готується до ще більших вкладень. Найбільші галузеві холдинги - Метінвест і ДТЕК - на постійних засадах працюють над такими проектами, як управління тепловою енергією в містах присутності, реконструкція житлових мікрорайонів, питання медицини", - уточнює видання.

Як пишуть "Подробности", реалізація соціальних проектів є важливою стратегією для групи, на підприємствах якої працюють 260 тисяч осіб, а в містах присутності живуть мільйони людей.

"Розраховувати на те, що мікрорайони і селища зі старим житловим фондом, зношеними комунікаціями, розбитими дорогами та закритими у важкі часи дитсадки самі собою перетворяться на сучасне і комфортне середовище проживання і роботи, немає жодних підстав. І Кривий Ріг, приміром, усюди відомий своїми апокаліптичними пейзажами, зусиллями СКМ потроху перетворюється на зручне для життя місто - з упорядкованими парками і відреставрованими фасадами будинків", - пишуть "Подробности".

Раніше повідомляли, що цього року енергокомпанія ДТЕК, яка входить у групу, планує реалізувати 88 проектів на 60 мільйонів гривень. Холдинг "Метінвест" планує завершити близько двохсот проектів майже на 100 мільйонів гривень, а до 2014 року СКМ загалом планує виділити на соціальні інвестиції більш ніж 480 мільйонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram