ГоловнаСвіт

Єврогрупа виділить Іспанії 100 мільярдів євро

За словами міністра фінансів Люксембургу, гроші нададуть через певний час.

Єврогрупа виділить Іспанії 100 мільярдів євро
Люк Фриден
Фото: islamnews.ru

Міністри фінансів країн єврозони схвалили угоду, відповідно до якої Мадрид отримає допомогу в розмірі до 100 мільярдів євро, щоб рекапіталізувати свої банки. Про це заявив міністр фінансів Люксембургу Люк Фріден.

За його словами, гроші нададуть через деякий час, оскільки ще триває аналіз стану фінорганізацій, яким потрібна допомога.

Agence France-Presse повідомляє з посиланням на неназвані джерела у Єврогрупі, що міністри дали формальну згоду на надання допомоги під час телефонної розмови, яка тривала дві години. Під час переговорів чиновники обговорили розмір процентних ставок на позики, тимчасові рамки й інші деталі кредитної програми.

Кошти надасть стабфонд EFSF, на зміну якому цього року прийде Європейський стабілізаційний механізм (ESM). В Іспанії за розподіл допомоги візьметься місцевий фонд рекапіталізації банків Frob; він буде керуватися результатами аудиту фінорганізацій. Раніше повідомляли, що перші 30 мільярдів доларів допомоги Мадрид отримає до кінця липня цього року.

Іспанія стала четвертою країною єврозони, яка звернулася по фінансову допомогу до керівництва ЄС. Раніше про підтримку попросили Греція, Ірландія та Португалія. Наприкінці червня по допомогу до Євросоюзу також звернувся Кіпр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram