ГоловнаПолітика

Яцуба: опозиція налаштовує українців проти мовного закону

Мер Севастополя назвав опозиційні мітинги політтехнологіями з дискредитації влади.

Яцуба: опозиція налаштовує українців проти мовного закону
Фото: Макс Левин

Глава Севастопольської міської державної адміністрації, керівник міськорганізації Партії регіонів Володимир Яцуба вважає, що опозиція намагається налаштувати народ України проти "мовного" закону.

Таким чином вона провокує розкол країни за мовною і географічною ознаками.

Про це Володимир Яцуба заявив, виступаючи з доповіддю на 19-й конференції Севастопольської міської організації партії.

За словами лідера севастопольських "регіоналів", опоненти Партії регіонів під час обговорення та ухвалення закону "Про засади державної мовної політики" діяли "методами шантажу, погроз, провокацій та відвертої брехні".

"Ефір наповнюється гучними гаслами про загрозу українській мові. Опозиція вважає, що більшість громадян не стане читати закон, тому можна спокійно вводити людей в оману з приводу його змісту", - сказав Володимир Яцуба.

За його словами, організовані опозицією мітинги проти ухвалення мовного закону є давно відпрацьованими політичними технологіями з дискредитації влади. На думку Яцуби, "простежується почерк організаторів "помаранчевого" бунту 2004 року - через ЗМІ розпускаються чутки про те, що міліція нібито готує провокації, має намір силовими методами розігнати протестувальників". "Мета цих дій - нагнітання ситуації, створення негативного інформаційного фону", - заявив голова міської організації ПР.

Як стверджує Яцуба, "тактика опозиції спрямована на руйнування позитивного настрою українців після успішного проведення Євро-2012".

"Вони намагаються переконати всіх, ніби новий закон утискає права україномовного населення. Заради своїх політичних цілей опозиціонери вдаються до провокацій, вони виводять людей на вулиці і влаштовують сутички з правоохоронцями. Цим опозиція демонструє, що життя і здоров'я людей, у тому числі їх виборців, для них нічого не коштує", - заявив він.

Водночас Володимир Яцуба наголосив, що жителі Севастополя не піддаються на маніпулятивні технології опозиціонерів.

"На щастя, Севастополь - це високоосвічене та політично підковане місто. Незважаючи на перипетії "помаранчевої" епохи, політичні маніпуляції з націоналістичними і мовними ідеями, севастопольці зберегли вірність місту-герою, почуття патріотизму і дух згуртованості. Наше населення завжди відрізнялося розсудливістю, власними стійкими поглядами на життя і політичну ситуацію. Його неможливо обдурити різними маніпуляціями і популістськими обіцянками. Тут вони тверді, як камінь", - резюмував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram