ГоловнаПолітика

Канал Арбузова заперечує свою трансляцію за рахунок ТВі

Гендиректор "БТБ" посилається на рішення Нацради з телебачення.

Канал Арбузова заперечує свою трансляцію за рахунок ТВі

Трансляція каналу Нацбанку "БТБ" кабельними операторами здійснюється згідно з рішенням Нацради з телебачення і радіомовлення, а не за рахунок відключення телеканалу ТВі.

Про це заявила генеральний директор "БТБ" Світлана Криворучко в коментарі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Криворучко зазначає, що Нацтелерадіомовлення своїм рішенням від 11 липня включила в пакети програм універсальної програмної послуги (УПП) телеканал "БТБ", засновником якого є Національний банк України.

"Інформація про те, що програми телеканалу "БТБ" транслюють нібито за рахунок відключення інших каналів, зокрема ТВі, - є абсурдною. Адже ТВі є супутниковим каналом і за законом не може входити в пакети програм універсальної програмної послуги", - йдеться в коментарі.

"По-друге, трансляція програм телерадіоорганізацій, включених до УПП, є обов'язковим для провайдерів програмної послуги, а трансляція інших програм здійснюється ними на договірних засадах, тобто за власним вибором і виходячи з власних технічних можливостей", - підкреслює Криворучко.

"Таким чином, початок трансляції телеканалу "БТБ" операторами кабельних мереж у Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Києві, Луганську, Одесі, Полтаві, Сімферополі, Сумах, Харкові, Чугуєві та інших містах України, можна розглядати лише як виконання провайдерами програмної послуги цього рішення Нацтелерадіомовлення", - наголошується в коментарі.

Водночас у Харкові з сітки мовлення кабельної мережі "Тріолан" зник місцевий телеканал Simon, що ретранслює низку програм ТВі.

"Я не знаю, з чим це пов'язано. В "Тріолані" нам пояснюють це технічними причинами, але якими саме - не кажуть. Ми направили їм офіційні запити і чекаємо відповіді", - повідомила "Інтерфакс-Україна" генеральний продюсер телеканалу Simon Вікторія Аннапольска.

В "Тріолані" підтвердили, що телеканал Simon зник з ефіру через технічні причини, але уточнювати, через які саме, не стали і не змогли відповісти на запитання, коли буде відновлено мовлення.

Як повідомляли, 20 липня телеканал ТВі заявив про відключення з кабельних мереж торгової марки "Тріолан", в результаті чого можливості дивитися ТВі позбулися жителі 11 міст України. У ТВі пов'язали це з "тиском, якій чинять на телеканал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram