ГоловнаПолітика

У центрі Черкас на два місяці заборонили політичні акції

Заборона діє з 16 липня по 10 вересня.

У центрі Черкас на два місяці заборонили політичні акції
Архивное фото с митинга оппозиции в Черкассах
Фото: pro-vincia.com.ua

Черкаський окружний адмінсуд заборонив проводити будь-які політичні акції на Соборній площі в центрі Черкас.

Як повідомив у коментарі агентство "Інтерфакс-Україна" координатор Об'єднаної опозиції Черкаської області Леонід Даценко, заборона діє з 16 липня по 10 вересня.

За його словами, заборону на проведення акцій на Соборній площі отримали "Батьківщина", "Свобода", Демократичний альянс, "Українська народна молодь", Партія регіонів, Комуністична партія України та Народна партія. Рішення суду датується 13 липня, однак тільки в п'ятницю, 20 липня, рішення суду отримали в офісі Об'єднаної опозиції.

"Зробили кілька заявок від різних партій, а паралельно подали прохання Облспоживспілки, яка запускає постійно діючий ярмарок, йдучи назустріч людям, які нібито просять перетворити Соборну площу на базар. Тобто влада використовує адміністративні важелі для того, щоб не дозволити опозиції проводити акції на Соборній площі", - сказав Даценко.

За його словами, відтепер акції опозиції будуть відбуватися на площі біля драматичного театру. "Всі ці рішення є абсурдними, але не хочеться розбурхувати людей і кидати їх під кийки міліціонерів. Однак ці ігри доведуть до того, що прості люди без партій і опозиційних лідерів самі вийдуть на площу", - сказав він.

Як повідомляли, 6 липня в Черкасах правоохоронці знесли наметове містечко, в якому протестували проти мовного закону, мотивуючи це тим, що є відповідне рішення суду про заборону акції. Сьогодні на площі встановили намети, в яких торгують шкільним приладдям і сумками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram