ГоловнаПолітика

Власенко просить порушити кримінальну справу через інцидент із зеленкою

Адвокат Тимошенко заявляє, що у нього пошкоджені очі.

Власенко просить порушити кримінальну справу через інцидент із зеленкою

Адвокат екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко сьогодні звернувся до генпрокурора Віктора Пшонки та міністра МВС Віталія Захарченка із заявою про скоєння злочину щодо нього в Харкові напередодні, коли дівчина хлюпнула зеленкою йому в обличчя.

Про це повідомив сам Власенко.

"Офіційне звернення було зареєстровано в прокуратурі на ім'я генерального прокурора і на ім'я міністра внутрішніх справ", - сказав Власенко.

За його словами, відповідно до вимог законодавства, прокуратура повинна протягом 10 днів відреагувати на його заяву.

"Протягом 10 днів повинна бути проведена дослідча перевірка, і після цього має бути ухвалено рішення", - уточнив він.

"Я вважаю, що ті дії, які були вчинені, є кримінально карними діями, які передбачені ст. 346 Кримінального кодексу, тобто заподіяння шкоди народному депутату України. Дівчина, яка підходила, чітко розуміла, до кого вона підійшла і з якою метою. Вона підійшла не просто для того, щоб облити мені футболку, що було б звичайним хуліганством. Вона підійшла для того, щоб півлітра зеленки, або, скажімо так, рідини, схожої на зеленку, вилити мені в очі. Саме в очі, а не на руки або ноги", - пояснив Власенко.

Захисник екс-прем'єра додав, що звертався до лікаря зі скаргами на біль в очах. "У мене пошкоджено праве око, є біль. Але, слава Богу, я був в окулярах... Лікарі прописали мені ліки. Зараз я лікую око краплями", - повідомив він.

Нагадаємо, 16 липня біля лікарні "Укрзалізниці" в Харкові невідома дівчина облила зеленкою Сергія Власенка. У нього повністю були облиті зеленкою обличчя та футболка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram