ГоловнаПолітика

Частиною команди Януковича є Яценюк, а не Литвин, - Бондарчук

У "Нашій Україні" побоюються, що Верховна Рада перетвориться на "кишеньковий орган Партії регіонів".

Частиною команди Януковича є Яценюк, а не Литвин, - Бондарчук
Фото: Дмитрий Алексеенко

Партія "Наша Україна" закликає опозиційних депутатів не голосувати за відставку спікера Володимира Литвина.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Ми заявляємо, що представники партії "Наша Україна" в парламенті не будуть голосувати за відставку Володимира Литвина, і закликають усіх мислячих депутатів від опозиції не робити цього. Відставка Литвина вигідна виключно діючій владі, адже в результаті неї Верховна Рада остаточно перетвориться на кишеньковий орган Партії Регіонів", - вважає голова центрального виконкому НУ Сергій Бондарчук.

На його думку, нещодавня заява депутата Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Арсенія Яценюка про те, що Литвин - частина команди Президента Віктора Януковича, є спробою перекласти всю відповідальність за події в Раді на спікера.

"Нинішніми звинуваченнями Литвина у всіх мислимих гріхах Яценюк готує ґрунт для виправдання чергового голосування частини опозиції спільно з Партією регіонів - як це було, наприклад, (під час ухвалення) закону про вибори народних депутатів. Тому Яценюк, а не Литвин, як стверджує Арсеній Петрович (Яценюк), є частиною команди Януковича", - впевнений Бондарчук.

Політик визнає, що Литвин припускався помилок на посаді, яку він обіймає, але водночас пішов на сміливий крок, заявивши про відставку і відмовившись підписати закон "Про засади державної мовної політики".

Нагадаємо, вчора Арсеній Яценюк заявив, що Володимир Литвин є частиною команди Віктора Януковича. Політик також переклав всю відповідальність за голосування з "мовного" закону на спікера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram