ГоловнаПолітика

Патріарха Кирила просять відлучити від церкви українського журналіста

У провину журналісту ставлять його книгу.

Патріарха Кирила просять відлучити від церкви українського журналіста

Голова Союзу православних братств УПЦ МП Валентин Лукіяннік звернувся до патріарха московського Кирила з проханням відлучити від церкви і накласти анафему на журналіста Юрія Дорошенка.

Про це в своєму блозі повідомив політтехнолог Олег Медведєв.

У провину журналісту ставлять його книгу "Без догмата. Релігійні магістралі" (видавництво "Ярославів Вал", 2012 р.), де представлено зріз релігійного життя за останні 20 років.

Лист активіст МП написав не на ім'я предстоятеля УПЦ МП, а на Московського патріарха Кирила і першого з члена синоду УПЦ МП митрополита Агафангела.

За словами Олега Медведєва, під час приїзду Кирила до Києва на свято святого князя Володимира планують проведення Синоду РПЦ.

"На синоді Кирило Гундяєв може протягнути цілу низку антиукраїнських рішень, які позбавлять УПЦ МП автономії", - пише Олег Медведєв.

Нагадаємо, РПЦ практикує накладення анафем на журналістів. Свого часу у Псковській єпархії МП прокляли журналіста Олега Дементьєва за критичні матеріали про вимагання в церкві.

У вересні минулого року патріарх Кирило закликав православних не вірити "біснуватим" політикам і філософам.

"На всіх біснуватих накладається подвійна анафема, яке б вони не займали місце в політиці й інших сферах життя. Деякі політичні лідери та філософи перемелювали долі людей, які тільки через роки розуміли, що це були біснуваті", - зазначав Кирило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram