ГоловнаПолітика

"Швидка" забрала третього голодувальника з-під Українського дому

Зараз голодує 11 осіб.

"Швидка" забрала третього голодувальника з-під Українського дому
Фото: nr2.ru

У п'ятницю, на сьомий день голодування, "швидка допомога" забрала третього голодувальника під Українським домом.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на прес-службу громадської ініціативи "Український дім".

Активісти офіційно звертаються до українців із закликом "до всіх, кому небайдужа доля української мови, приїхати в Київ в Український дім і приєднатися до акції протесту".

"Сьогодні закінчився термін ультиматуму владі. Ігноруючи його, Віктор Янукович публічно продемонстрував, що не виконує функції Президента і не є гарантом Конституції ", - заявили в прес-службі.

"Ми вважаємо, що мовний законопроект "Про засади мовної політики" є ширмою, за якою ховаються провали влади у соціальній та економічній сфері, корупція, свавілля міліції і репресії медіа", - зазначають голодувальники.

"Ми переконані, що в Україні відбулася узурпація влади. І закликаємо всіх свідомих громадян негайно приїхати до Києва, щоб разом запобігти подальшим протиправним діям влади", - підсумували активісти.

Станом на вечір п'ятниці, 13 липня, під Українським домом вже голодує 11 осіб.

"Трьох осіб забрала швидка. Середній вік учасників - 20-30 років. Своє голодування вони почали 7 липня, після згортання акції протесту опозиційними партіями", - уточнили учасники акції.

Як повідомляли, 12 липня двох дівчат, які голодували під Українським домом, забрала "швидка" в Київську обласну лікарню, але після того, як дівчата відмовилися спілкуватися з представниками правоохоронних органів, лікарі відмовили їм у медичній допомозі. До батьків однієї з цих дівчат додому приходила міліція.

Крім того, повідомляли, що міліція намагається тиснути на учасників "мовного" протесту вже через їхніх батьків.

Нагадаємо, що 10 липня голодувальники виступили з вимогами, щоб у термін до 12:00 13 липня Верховна Рада відмовилася від ухвалення законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram