ГоловнаПолітика

Яценюк оголосив акцію "Україна проти Януковича"

Результатом акції повинні стати дострокові президентські та парламентські вибори.

Об'єднана опозиція оголосила про початок всеукраїнської акції "Україна проти Януковича".

Про це на мітингу на Європейській площі в Києві заявив голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, повідомляє сайт БЮТ.

"У кожному куточку нашої країни ми повинні показати, що ми так само, як вигнали Януковича з Українського дому, виженемо його з кожного будинку", - наголосив він.

За словами Яценюка, результатом акції "Україна без Януковича" повинні стати дострокові президентські та парламентські вибори. Він зазначив, що якщо Януковичу стане мужності, то він повинен подати у відставку, "а якщо він боїться це зробити, то нова демократична більшість у новому парламенті ухвалить закон про імпічмент Президенту".

Арсеній Яценюк також заявив: якщо Янукович спробує ще раз проштовхнути такий закон про мову або здійснити інше порушення Конституції, "ця акція проходитиме під стінами Межигір'я".

Голова ради Об'єднаної опозиції подякував усім учасникам акції, які разом з народними депутатами, що оголосили голодування, "були на сторожі Українського дому".

"Ми захистили Український дім, і це знаково для нас, бо поняття "Янукович" і "Український дім" не сумісні", - сказав Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram