ГоловнаПолітика

У ПР закликають Freedom House до об'єктивних коментарів

Олійник здивований критикою закону про вибори.

У ПР закликають Freedom House до об'єктивних коментарів
Фото: Макс Левин

Нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник закликає міжнародну організацію Freedom House до об'єктивних коментарів законів, які ухвалює Україна.

Про це повідомили в прес-службі Партії регіонів.

"Я здивований останньою заявою Freedom House з критикою нового закону про вибори, що він, мовляв, несе "недовіру", і щодо "побоювання наслідків". Варто нагадати, що виборчий закон було розроблено на принципах відкритості та прозорості із залученням міжнародних експертів, у тому числі - з урахуванням рекомендацій представників IFES (Міжнародний фонд виборчих систем). У своєму коментарі експерти IFES сказали, що закон "зменшує можливості для фальсифікацій і зловживань", - заявив Олійник.

Він також додав, що схвальну оцінку закону надали Венеціанська комісія й ОБСЄ, а посол США в Україні Джон Теффт назвав виборчий закон "одним із прикладів справжніх реформ Президента Януковича".

"Я здивований, що Freedom House безапеляційно і односторонньо говорить про вибори, і вже зараз ставить під сумнів їх результат, хоча виборча кампанія ще не почалася. Закликаю вас до більш об'єктивних і збалансованих тверджень", - йдеться в коментарі регіонала.

Нагадаємо, в оприлюдненому 5 липня продовженні звіту Freedom House йдеться, що парламентські вибори в Україні цього року розглядаються як критичний тест для політичної легітимності влади.

Freedom House також закликає владу України допустити до участі у виборах Верховної Ради ув'язнених представників опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram