ГоловнаПолітика

Спортивні емоції намагаються перенести в політичну площину, - Шпек

Член ради НБУ сподівається, що після проведення чемпіонату в європейських ЗМІ з'являться позитивні повідомлення про Україну.

Спортивні емоції намагаються перенести в політичну площину, - Шпек
Фото: info.dv-com.net

Євро-2012 дасть нам можливість показати, що українці - європейці за духом.

Про це в коментарі Інституту Горшеніна заявив старший радник ПАТ "Альфа-Банк", член ради Національного банку України Роман Шпек.

"Мене дивує, що занадто багато розмов про те, які економічні вигоди отримає Україна. Ви знаєте, ми повинні говорити про довгострокові вигоди, а не про те, що приїхали люди - хто на тиждень, хто на три - і вони змінять країну. Країну повинні міняти українці, але українцям буде легше це все робити, коли побачать, що ми дійсно, за духом, за поведінкою - європейська нація. Що нас умовно розділяють кордони, а наша музика або архітектура, поведінка наших людей - це цілком частина європейської культурної спадщини", - сказав він.

При цьому експерт вважає необ'єктивними негативні висловлювання на адресу України європейських ЗМІ. "Я уважно дивився недавно футбольний матч. І такі помахи Німеччини рукою робили вболівальники турецької команди... Якщо подивитися те, що було показано в репортажі або у фільмі на ВВС, то дивно, як вони це помітили в Україні і не бачать цього в Німеччині? Розумієте? Суто спортивні емоції, рефлекси вболівальників намагаються перенести в політичну площину. Це шлях до банкрутства, це шлях до неспроможності. Адже принцип спорту, принцип олімпійського руху полягає в тому, що на цей період припиняються всі сварки, чвари, війни", - вважає Роман Шпек.

Він висловив надію на те, що після проведення чемпіонату в європейських ЗМІ з'являться позитивні повідомлення про Україну. "Я бачив скільки людей, які вперше були у Львові, захоплювалися і наскільки вони по-людськи говорили - як шкода, що ми сюди не приїхали раніше. Я впевнений, що таких висловлювань після відвідин Харкова, Донецька, Києва, Львова, околиць цих великих міст буде набагато більше. І, звичайно, всі ми від цього виграємо, ми будемо інформаційно більш зрозумілими. Що не тільки Андрій Шевченко, брати Клички і Чорнобиль або сьогоднішні політичні процеси - це те, що асоціюється з Україною. Найголовніше, що це дасть можливість значно збільшити обсяг позитивної інформації про Україну. Керівник уболівальників англійської збірної, які приїхали в Україну, приїхав до Києва і сказав - яка дивна країна! Я думаю, що ВВС його теж почує", - сказав експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram