ГоловнаПолітика

Табачник відкинув звинувачення Томенка у корупції

Міністр порадив "б'ютівцю" запитати в Івана Вакарчука, чому при ньому підручники були ще дорожчими.

Табачник відкинув звинувачення Томенка у корупції
Фото: Макс Левин

Міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що заява віце-спікера Миколи Томенка про використання Міністерством освіти корупційної схеми під час друку підручників не відповідає дійсності.

Про це він заявив на прес-конференції.

Він зазначив, що середня вартість українського підручника на сьогодні - 12 грн 80 коп. "Все інше - брехня, вигадки і дешевий популізм", - сказав міністр.

За словами Табачника, у разі, якщо, наприклад, підручник невеликим тиражем, 200-300 примірників, кілька разів перекладають, його вартість буде вищою.

"Нехай народний депутат звернеться до свого однопартійця, колишнього міністра освіти, і запитає, чому підручники 2009 року, наприклад, "Фізика", мовами національних меншин коштували 841 грн", - зазначив Табачник.

Також він звернув увагу на те, що три роки тому, зокрема, "Алгебра" коштувала 709 грн, тимчасом як цього року - 500 грн при такому ж тиражі.

За словами Табачника, найдорожча книга цього року коштує 647 грн.

Нагадаємо, нещодавно Томенко звинуватив Міносвіти у використанні корупційної схеми при реалізації державної програми друку підручників.

"Всупереч діючому законодавству на ринок друку підручників була заведена посередницька структура, яка цим ніколи не займалася, не має виробничих потужностей - так звана "Бытэлектротехника" ("Побутелектротехніка"), і видавництва змушували укладати угоду з цією структурою", - сказав Томенко.

При цьому він послався на документ, отриманий ним з Державної фінансової інспекції у відповідь на його депутатський запит. За словами Томенка, залучення посередницької структури до процесу виготовлення підручників призводить до істотного подорожчання кожного окремого підручника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram