ГоловнаПолітика

Янукович: під час Євро-2012 не буде расизму та ксенофобії

За своїм менталітетом український народ гостинний, доброзичливий.

Янукович: під час Євро-2012 не буде расизму та ксенофобії
Фото: Макс Левин

Президент Віктор Янукович упевнений, що під час Євро-2012 в Україні не буде проявів расизму та ксенофобії.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю ВВС.

Зокрема, коментуючи сюжет програми "Панорама", в якій було показано невелику групу українських фанатів, котрі чинили насильство щодо азіатів і чорношкірих, Янукович заявив: радикалів в Україні не більше, ніж в інших країнах, і правоохоронні служби готові запобігти будь-яким протиправним діям.

Також, за його словами, в Україні, як і в будь-якій країні, безумовно, є люди, які здатні на радикальні дії. "Та якщо порівняти Україну з іншими державами, в нас кількість таких людей, мабуть, найменша. Як ми говоримо, футбольні хулігани - вони відомі. Є сьогодні такий облік людей, які в різний час на футбольних матчах вели себе агресивно, їх одиниці. Вони - відомі, і, безумовно, з ними буде проведено відповідну роботу , а якщо ми побачимо, що ці особи становлять небезпеку, їх не допустять до стадіонів", - зазначив глава держави.

Янукович зазначив, що український народ за своїм менталітетом гостинний, доброзичливий. "Я вважаю, що це буде позитивно впливати на настрої під час проведення Євро-2012", - переконаний президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram