ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Томенко: опозиція вимагає призначити вибори в Києві, незважаючи на мовчання Кличка

Опозиції все ще не вдалося вмовити відомого спортсмена балотуватися в мери столиці.

Томенко: опозиція вимагає призначити вибори в Києві, незважаючи на мовчання Кличка
Фото: Макс Левин

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко запевняє, що цинічно відкладати вибори мера Києва "через те, що Кличко не визначився з планами".

Про це Томенко заявив в ексклюзивному коментарі LB.ua.

Нагадаємо, 29 травня народні депутати України Микола Томенко, Володимир Яворівський і Юрій Одарченко зареєстрували в парламенті проект постанови "Про призначення чергових виборів київського міського голови і позачергових виборів депутатів Київської міської ради".

За словами Миколи Томенка, реєстрація законопроекту не свідчить про те, що опозиції вдалося домовитися з Віталієм Кличком про його висунення в мери Києва від КОД.

"Для нас як для людей, які повинні відстоювати інтереси киян, важливо, що каденція Леоніда Черновецького добігає кінця 3 червня, - пояснив він. - Тому ми повинні абстрагуватися від того, що планують опозиція, Партія регіонів, Віталій Кличко чи Олександр Попов, для нас важливо, що кияни мають право на місцеве самоврядування та міського голову".

Томенко розповів, що постанова, яку вони з колегами зареєстрували у ВР, вимагає провести вибори через 60 днів після затвердження законопроекту.

"Ми вважаємо, що законопроект необхідно ухвалити після 3 червня, оскільки тоді добігає кінця термін повноважень Черновецького", - пояснив нардеп.

"З нашого боку буде цинічно вибирати дату, яка була б нам зручною. Якщо ПР хоче вибрати дату тільки з міркувань політичної доцільності, ми ж не можемо їй відповідати цинізмом", - заявив Томенко.

Водночас Томенко зазначив, що для опозиції не буде ударом, якщо Віталій Кличко все ж відмовиться балотуватися в мери Києва.

"Якщо Кличко відмовиться, йому самому доведеться пояснювати киянам причину. Опозиція зараз працює в такому режимі, що здатна за 60 днів знайти і висунути єдиного кандидата і підготувати його", - упевнений депутат.

Нагадаємо, раніше в коментарі LB.ua координатор громадської організації "Громадський спротив" Олександра Кужель заявляла, що опозиція не встигне "розкрутити" свого кандидата, якщо це буде не Віталій Кличко.

"На виборчу кампанію дається лише 60 днів. Якщо зважити на те, яку силу-силенну грошей і ресурсів скеровує на це Олександр Попов і що Кличко досі не оголосив про свої плани - стає зрозуміло, що 60 днів для Об'єднаної опозиції - це вирок", - заявила вона.

Докладніше про всі перипетії виборчої кампанії в столиці читайте у спецпроекті LB.ua, присвяченому виборам у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram