ГоловнаПолітика

"Регіонал": в Україні ніхто не вірить у невинуватість Тимошенко

Олег Надоша вважає, що Григорій Немиря переконав Захід у політичній мотивованості справи Юлії Тимошенко.

"Регіонал": в Україні ніхто не вірить у невинуватість Тимошенко
Фото: Макс Левин

Нардеп від Партії регіонів Олег Надоша вважає, що влада України програла піар-кампанію на Заході в питанні ставлення до справи Юлії Тимошенко.

Про це він сказав на прес-конференції.

Крім того, він додав, що всередині країни ніхто не вважає, що спрва Тимошенко політично мотививована, що її безпідставно притягли до відповідальності.

"Усередині України якби такий політичний тиск дійсно був, то з першого епізоду, коли тільки Юлія Володимирівна вирушила до в'язниці, за всіма законами логіки у неї повинен був щонайменше вдвічі підскочити рейтинг. Цього не сталося", - підкреслив він.

"Немає жодних причин вважати цю справу політичною. Але сьогодні це дуже вигідна карта, яка розігрується, наприклад, у Німеччині", - заявив Надоша.

Він нагадав, що в Німеччині тривають вибори і Анґела Меркель з її політичною силою вже програла вибори в трьох землях.

"Тому, щоб підтвердити своє реноме міжнародного політичного гравця, потрібна невелика, але така переможна війна за межами Німеччини. І такою територією стала Україна з Юлією Тимошенко", - вважає він.

Він зазначив, що на відміну від Григорія Немирі, який представляв інтереси Тимошенко в Європі і зробив усе можливе, щоб створити їй позитивний імідж, влада не докладала особливих зусиль для того, щоб донести до європейців свою точку зору і обставини справи Тимошенко.

"У цьому випадку влада України програла таку піар-кампанію на Заході. І виграли її політичні сили, які підтримують Юлію Тимошенко. Це завдяки, я так розумію, безпосередньо старанням її заступника Немирі та іншим керівникам, які працюють саме над піар-кампанією цього на заході", - зазначив він.

Народний депутат зазначив, що над донесенням обставин справи повинні працювати посли України в інших державах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram