ГоловнаПолітика

Янукович обговорить майбутнє Афганістану

Президент візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО.

Янукович обговорить майбутнє Афганістану
Фото: poltava.pl.ua

Президент України Віктор Янукович у межах Чиказького саміту Північноатлантичного альянсу візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО у форматі країн-контрибуторів Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані на рівні глав держав і урядів.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Раніше повідомляли, що в Чиказькому заході візьмуть участь делегації понад 50 країн світу і таких міжнародних організацій як ООН, ОБСЄ, ЄС, РЄ тощо.

Під час засідання планують обговорити модальності партнерства НАТО з Афганістаном в контексті завершення 2014 рку процесу передачі афганському уряду відповідальності за безпеку в країні.

Як зазначив глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, участь у засіданні дозволить викласти позицію України щодо підготовленого Брюсселем стратегічного плану НАТО для Афганістану, яким визначаються відносини з Афганістаном в перехідний період до 2014 року та після його завершення, окреслити плани подальшої участі української сторони у Міжнародних силах сприяння безпеці.

У межах Чиказького саміту планується проведення окремих двосторонніх заходів із главами держав та урядів країн-учасниць.

Нагадаємо, 20 травня Президент Янукович поїхав на саміт НАТО до Чикаго, де він має намір провести низку зустрічей, серед яких і з президентом Польщі Броніславом Коморовським. Зустріч із президентом США Бараком Обамою не запланована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram