ГоловнаПолітика

Лікар Луценка вкотре збрехав, - соратники екс-міністра

У "Народній Самообороні" вважають, що медикові слід відмити сумління.

Лікар Луценка вкотре збрехав, - соратники екс-міністра
Фото: nso.org.ua

Головлікарю ЛШД Києва Олександрові Ткаченку слід відмити брудне сумління після його брехливих заяв на адресу хворого екс-міністра МВС Юрія Луценка.

Про це заявила прес-служба "Народної Самооборони", посилаючись на слова соратників Луценка з "Народної Самооборони".

"Ткаченко вкотре збрехав, коментуючи стан здоров'я Луценка. У своєму коментарі він зазначає, що "в Луценка немає гострого вірусного гепатиту. А ТТV не пов'язаний з якимось зараженням. Різниця між ТТV і гепатитом С така сама, як між березою та дубом. Заяви родичів про наявність у нього вірусного гепатиту С не відповідають дійсності", - наголошено в заяві.

"Нагадуємо головлікареві Ткаченку, що 12 квітня 2012 року дружина Луценка Ірина, а також адвокат Ігор Фомін заявили про приховування протягом восьми місяців від Луценка і його захисників діагнозу "вірусний гепатит TTV", який поставлено екс-міністрові ще 19 вересня 2011 року. Громадськості надали результати дослідження, де чітко було зазначено наявність у крові Луценка вірусного гепатиту TTV", - заявляють соратники Луценка.

Вони також вважають, що своєю заявою головлікар Ткаченко зміщує акценти на гепатит С, про який не говорив захист Луценка. "Це свідчить про те, що, знаючи про хворобу екс-міністра, головлікар лікарні, всупереч здоровому глузду і клятві Гіппократа, виписує хворого назад у в'язницю догнивати, а не залишає його лікуватися", - додано в повідомленні.

Однопартійці екс-міністра вважають "смішною та неетичною" заяву лікаря Ткаченка про шляхи зараження вірусним гепатитом ТТV "ентеральним шляхом, через брудні руки і немиті продукти".

"Тільки брудне і немите сумління лікаря може дозволити робити такі заяви. Адже лікареві має бути відомо, що вірусний гепатит TTV передається під час переливання крові й асоціюється з ураженням печінки.

Нагадаємо, що, перебуваючи на лікуванні в ЛШД, Луценко поскаржився, що тюремники наглухо забили вікна в його палаті. У відповідь головлікар Ткаченко заявив: "Мені дивно чути такі дурниці. Ніхто нічого не забивав. Це палати, які числяться за конвойним полком, там металопластикові вікна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram