ГоловнаСвіт

Apple додасть в iPhone і iPad власні карти

На управлінні iOS працюють смартфони iPhone.

Apple додасть в iPhone і iPad власні карти
Иконка приложения "Карты" в iOS
Фото: Lenta.ru

В програмі "Карти" в операційній системі iOS 6 використовуватимуть не Google Maps, а власні карти Apple. Про це повідомляє блог 9to5Mac з посиланням на "надійні джерела".

Можливостями нові карти відповідатимуть картам Google, але додаток працюватиме швидше. Передбачать сервіс вуличних панорам, аналогічний Google Street View, і тривимірні карти - 9to5Mac називає їх "3D-режимом".

У панорамах і 3D-картах, імовірно, задіяні розробки шведської компанії C3 Technologies, яку Apple придбала восени 2011 року. Іншими "картографічними" покупками Apple стали компанії Placebase і Poly9.

Карти Google використовують в iOS з 2007 року. У березні 2012 року Apple припинила застосовувати їх в програмі iPhoto, натомість зробивши ставку на некомерційні карти OpenStreetMap. На початку квітня Google Maps на OpenStreetMap замінила "Вікіпедія".

На управлінні іOS працюють смартфони iPhone, плеєри iPod touch і планшети iPad. Очікують, що нову, шосту версію операційної системи Apple представить на конференції WWDC, яка відбудеться в червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram