ГоловнаПолітика

Опозиція обіцяє масштабне підвищення зарплат і пенсій

У разі створення більшості в Раді об'єднана опозиція залишить лише сім податків.

Опозиція обіцяє масштабне підвищення зарплат і пенсій
Фото: Макс Левин

Об'єднана опозиція у разі створення більшості в парламенті домагатиметься збільшення прожиткового мінімуму до 2,4 тис. гривень (нині 1037 гривень).

Про це йдеться в проекті програми об'єднаної опозиції.

Крім цього, проект передбачає збільшення за 5 років мінімальної заробітної плати до розміру двох прожиткових мінімумів (нині мінімальна зарплата становить 1094 гривні).

Також опозиція має намір домогтися перерахунку пенсії з урахуванням середньої заробітної плати починаючи з 2009 року і забезпечити її підвищення таким чином у середньому на 334 гривні.

При цьому вона також планує домагатися зрівняння пенсій різних категорій громадян.

У проекті програми зазначено, що всі працюючі, зокрема держслужбовці, отримуватимуть пенсії за єдиним принципом - 65% середньомісячної зарплати, за винятком військовослужбовців, співробітників оперативних підрозділів правоохоронних органів, рятувальників, чиї пенсії встановлюватимуть на рівні 80% середньої зарплати.

До того ж, опозиція має намір домагатися інвентаризації та реприватизації раніше приватизованих стратегічних об'єктів, зокрема нафтових і газових свердловин, інших покладів корисних копалин.

Проектом програми також передбачено скорочення кількості податків до семи: податок на прибуток підприємств, податок на доходи громадян (крім тих, хто отримує мінімальну зарплату), податок на додану вартість, акцизний збір, податок на користування природними ресурсами, а також податок на землю і податок на нерухомість, які пропонують залишати в місцевих бюджетах.

Нагадаємо, партії "Батьківщина", "Фронт Змін", "Реформи і порядок", "За Україну!", "Народний рух України", "Народна самооборона" провели в суботу в Києві форум об'єднаної опозиції, на якому представили проект програми дій об'єднаної опозиції "Справедливе держава, чесна влада, гідне життя".

Проект програми передбачають обговорити з громадськістю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram