ГоловнаПолітика

Тарасюк не відкидає введення персональних санкцій ЄС

Депутат вважає, що Європа може бойкотувати Україну й надалі.

Тарасюк не відкидає введення персональних санкцій ЄС
Фото: dif.org.ua

Європейський Союз може ввести персональні санкції стосовно чиновників і працівників правоохоронних органів, причетних до справи Юлії Тимошенко.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив народний депутат від НУ-НС Борис Тарасюк.

"Якщо говорити про санкції як про будь-які дії ЄС у відповідь на дії української влади, то частково вони їх було введено. Це стосується відмови низки європейських політиків від участі в чемпіонаті Євро-2012, а також бойкоту саміту глав держав Центральної і Східної Європи в Ялті", - зазначив Б. Тарасюк.

"Думаю, не виключене й подальше застосування санкцій проти України", - додав депутат.

На думку Б. Тарасюка, такі санкції можуть полягати у відмові брати участь в інших заходах, які проводитимуть в Україні, а також у відмові від зустрічей із Президентом Віктором Януковичем.

Член НУ-НС також наголосив, що "може бути застосовано персональні санкції щодо тих чиновників і працівників правоохоронних органів, які причетні до справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко".

"Їм можуть відмовити у видачі віз або арештувати рахунки у банках ЄС. Які конкретно санкції можуть застосовувати - сказати не може ніхто", - зазначив депутат.

Нагадаємо, 8 травня уряд України ухвалив рішення відкласти спроведення 18-го саміту глав держав Центральної Євдропи, який мав відбутися в Ялті 11-12 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram