ГоловнаПолітика

Томенко: Європа дала гарний урок Януковичу

Відмова від участі в саміті - це серйозне попередження перед можливою європейською ізоляцією для української влади.

Томенко: Європа дала гарний урок Януковичу
Фото: Макс Левин

Перенесення саміту країн Центральної Європи в Ялті на пізніший термін свідчить, що європейські політики дали гарний урок режиму Президента Україна Віктора Януковича.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради України, один з лідерів "Батьківщини" Микола Томенко.

"Перенесення саміту свідчить, що європейські політики дали урок українській владі і його потрібно розцінювати як урок виховання правильних манер", - сказав Томенко.

За його словами, європейські політики, відмовляючись їхати на саміт у Ялту, показали команді Януковича і самому Президентові, що не можна жити за подвійними стандартами.

Зокрема, зазначив віце-спікер, на зустрічах із європейцями Янукович розповідав, що українська влада дотримується стандартів прав і свобод людини, виконує законодавство і забезпечує рівні права для всіх, а на практиці, повернувшись в Україну, робить протилежні речі.

"Незважаючи на те, що керівники Партії регіонів заявляли, що поодинокі заяви європейських лідерів нічого не варті і на них ніхто не буде звертати уваги, факт перенесення, а практично скасування саміту свідчить про те, що європейські політики дали урок українській владі", - сказав Томенко.

Віце-спікер переконаний, що реальний контроль за діями влади в Україні з боку Європи відбуватиметься й надалі.

Відповідаючи на питання про можливість застосування Європою санкцій проти влади України, Томенко припустив, що це є першим кроком.

"Це серйозне попередження перед можливою європейською ізоляцією для української влади, але не для українського суспільства", - сказав віце-спікер.

Нагадаємо, сьогодні в МЗС повідомили, що Україна переносить саміт у Ялті у зв'язку з тим, що глави низки європейських держав не зможуть узяти участь у ньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram