ГоловнаПолітика

"Вишеградська четвірка" проти бойкоту Євро-2012

Польща сподівається на подолання внутрішньої кризи в Україні.

"Вишеградська четвірка" проти бойкоту Євро-2012
Фото: EPA/UPG

Країни "Вишеградської групи" не є прихильниками бойкоту Євро-2012.

Про це під час спільної прес-конференції за результатами зустрічі з президентами Чехії та Словаччини в словацькому містечку Щибрське Озеро в неділю заявив президент РП Броніслав Коморовський, інформує РАР.

"Із задоволенням зазначаю, що незважаючи на відсутність згоди щодо зустрічі в Ялті (саміту лідерів країн Центрально-Східної Європи 11-12 травня, - ред.), ніхто з учасників зустрічі в Щибрському Озері не є прихильником бойкоту матчів, які проходитимуть в Україні під час Євро-2012", - зазначив Б. Коморовський.

На його переконання, це важливо, оскільки футбольний турнір є спільним досягненням Україні та Польщі.

Коморовський наголосив, що під час візиту до Ялти він апелюватиме до української влади щодо внесення змін до законів, щоб не карати ув'язненням політиків за помилкові політичні рішення.

"Якщо саміт у Ялті відбудеться, то маю намір звернутися до української влади та всіх політичних сил, включно з угрупованням, на чолі якого стоїть Юлія Тимошенко, із закликом про ліквідацію джерела нинішніх проблем і поганого іміджу України в Європі, яким є можливість засудження до тюремного ув'язнення за помилкові, а, можливо, навіть шкідливі рішення політичного характеру", - зазначив глава польської держави.

Президент РП наголосив, що Польща сподівається на подолання внутрішньої кризи в Україні, пов'язаної з арештом і ув'язненням не тільки Тимошенко, а й інших членів попереднього уряду України.

Нагадаємо, раніше низка європейських політиків і глав держав заявили, що не прибудуть в Україну під час Євро-2012 через ситуацію, пов'язану з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram