ГоловнаПолітика

Опозиція просить Пшонку розібратися з обшуком у Карпачової

ГПУ повинна вжити заходів.

Опозиція просить Пшонку розібратися з обшуком у Карпачової
Фото: Макс Левин

Опозиція вимагає перевірити законність і підстави проведення обшуків в офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової.

Про це йдеться в депутатському зверненні голови фракції НУ-НС, члена партії "Фронт Змін" Миколи Мартиненка до генерального прокурора Віктора Пшонки, повідомили в прес-службі "Фронту Змін".

У зверненні наголошено, що за повідомленнями засобів масової інформації, 5 травня 2012 невстановлені посадові особи правоохоронних органів провели обшук у службових приміщеннях працівників секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

М. Мартиненко вимагає від генпрокурора здійснити перевірку правомірності проведення правоохоронними органами обшуку в службових приміщеннях працівників секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини і, в разі виявлення порушень закону, вжити заходів прокурорського реагування та притягти до відповідальності винуватих осіб.

Як повідомляли раніше, Карпачова заявила, що офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини вранці 5 травня обшукали представники СБУ.

За її словами, такий дозвіл дала безпосередньо новообраний омбудсмен Валерія Лутковська, яка спростувала цю інформацію.

Прес-служба СБУ і Генпрокуратури також спростували це повідомлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram