ГоловнаПолітика

У ПР закликають Європу припинити війну з Україною

"Регіонал" вважає, що спорт і політика не повинні одне одного підміняти.

У ПР закликають Європу припинити війну з Україною
Иван Попеску

Нардеп від Партії регіонів Іван Попеску в контексті закликів у Європі бойкотувати Євро-2012 нагадує, що в Древній Греції під час проведення Олімпійських ігор войовничі сторони припиняли війни.

Про це він заявив, коментуючи заяву УЄФА про те, що той не має наміру втручатися в політичну ситуацію в Україні та коментувати її, повідомляє прес-служба ПР.

"Ми знаємо, що у Древній Греції існувала традиція: під час проведення Олімпійських ігор войовничі сторони припиняли свої чвари і війни та проводили спортивні змагання. Спорт і політика не повинні одне одного підміняти", - підкреслив він.

"Ми раді закликам УЄФА не створювати політичного забарвлення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, оскільки спорт повинен бути відділений від політики", - зазначив Іван Попеску.

Парламентар додав, що наша країна готова до проведення чемпіонату на найвищому рівні.

"Що стосується України, то ми робимо все, аби бути готовими до Євро і технічно, і морально. І я думаю, що те видовище, яке буде на чотирьох стадіонах нашої країни, і той емоційний позитив, який дадуть матчі, створять великий імпульс для розвитку України не тільки у спорті, але й у політиці, і в європейській інтеграції", - резюмував Іван Попеску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram