ГоловнаПолітика

Литвин: КПК можуть переголосувати

У ВР зареєстрували постанову про скасування результатів голосування за КПК

Литвин: КПК можуть переголосувати
Фото: Макс Левин

У Верховній Раді зареєстровано ініціативу - проект постанови про скасування результатів голосування за Кримінально-процесуальний кодекс і розгляд його в режимі переголосування.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин під час робочої поїздки в Житомирську область, повідомили в прес-службі Верховної Ради.

Керівник парламенту вважає, що з погляду політики проект такої постанови має право на життя. Але з погляду моральності - в цьому є певні сумніви, оскільки автор ініціативи не брав участі в ухваленні документа в сесійній залі, зазначив він.

Нагадаємо, як зазначив Литвин,

для остаточної підготовки перед підписанням головою Верховної Ради Кримінально-процесуального кодексу потрібен щонайменше тиждень.

"Зараз закінчується звірка результатів голосування, фахівці вичитують документ, навіть із граматичного погляду", - зазначив Литвин.

Як відомо, вранці 13 квітня Верховна Рада ухвалила новий Кримінально-процесуальний кодекс. За ухвалення документа проголосував 271 народний депутат із 283, зареєстрованих у сесійній залі. Нова редакція КПК повинна набути чинності через 6 місяців після опублікування.

Депутати від фракції БЮТБ мають намір звернутися до Конституційного Суду з проханням оцінити конституційність ухваленого кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram