ГоловнаПолітика

Новий КПК набуде чинності через тиждень

Опозиції не вдасться відкликати голоси

Новий КПК набуде чинності через тиждень
Фото: Макс Левин

Головному юридичному управлінню ВРУ потрібен іще тиждень, аби підготувати до підпису новоприйнятий Кримінально-процесуальний кодекс.

Про це сьогодні повідомив голова Верховної Ради України Володимир Литвин, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН, коли ж кодекс підпише спікер і скерує його на підпис Президентові.

"Триває підготовка цього закону до підпису. Звіряють результати голосування, тексти документа. Я сьогодні вранці мав розмову з Головним юридичним управлінням, їм потрібен іще тиждень напруженої роботи", - сказав він.

В. Литвин додав, що документ надзвичайно складний, фахівцям потрібно дуже уважно його вичитати і звірити зі стенограмою засідання ВР.

Він також повідомив, що представники опозиції вже подали проект постанови про скасування результатів голосування за прийняття КПК.

"Я переконаний, що сама ідея цього документа не буде підтримана, оскільки його авторові щонайменше потрібно було бути у сесійній залі під час його ухвалення, а не вчити нас, як любити Батьківщину, і відповідально працювати здалеку", - додав голова ВР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram