ГоловнаПолітика

ПР знайшла винуватих у затягуванні із соцвиплатами

Некваліфіковані кадри зволікають із соцініціативами Президента

ПР знайшла винуватих у затягуванні із соцвиплатами
Владимир Зубанов
Фото: censor.net.ua

Нардеп від Партії регіонів Володимир Зубанов вважає, що затягування реалізації соціальних ініціатив Президента зумовлене низькою кваліфікацією чиновників на місцях.

Про це повідомляє прес-служба ПР.

"Чиновники на місцях є причиною затягування, але звинувачувати їх у цьому в мене рука не піднімається. Адже набрати кваліфікованих чиновників на такі зарплати дуже складно... Зрозуміло, що багато хто пішов у приватний бізнес, тому зрозуміло, що кваліфікованих людей небагато. Але треба працювати, втілювати в життя, мобілізуватися", - підкреслив він.

Народний депутат зазначив, що реалізація соціальних ініціатив потребує чималих зусиль і часу.

"Наприклад, щоб

компенсувати втрачені вклади Ощадбанку, необхідно провести реєстрацію, адже ті списки реєстрації, які складали раніше, могли змінитися. А це 8 мільйонів осіб, 8 мільйонів карток... Обсяг роботи дуже великий", - зазначив він.

Зубанов зауважив, що зараз зарплата більшості чиновників місцевих органів влади низька.

"Середня заробітна плата в обласній адміністрації - 1400 грн, не враховуючи зарплати губернатора. Хто з висококваліфікованих фахівців прийде на цю зарплату? Зрозуміло, що є величезні кадрові проблеми. А ініціативи втілюють у життя конкретні люди. Кадрова проблема в нас дуже болісна. Тому перша проблема - це величезний обсяг робіт, а друга - кадрова проблема", - зазначив він.

На думку парламентарія, усе ж не слід спинятися, а необхідно працювати і робити все можливе, щоб якнайшвидше втілити всі соціальні ініціативи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram