ГоловнаПолітика

Міліція пояснила обшук у приймальні б'ютівця

Міліція пояснила, що обшук у громадській приймальні депутата Верховної Ради від БЮТ Олександра Дубового 11 квітня в Ізмаїлі Одеської області - це слідчі дії в рамках порушеної кримінальної справи.

Міліція пояснила обшук у приймальні б'ютівця
Фото: 062.ua

Про це сказано в повідомленні відділу зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Одеській області.

Зазначено, що у провадженні слідчого управління ГУМВС області перебуває справа, яку Генеральна прокуратура порушила згідно зі ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство) та ст. 366 (службове підроблення) за фактом створення кількома комерційними структурами на підставі підроблених документів штучної кредиторської заборгованості Запорізької атомної електростанції на суму понад 50 млн гривень.

"За наявною у слідства інформацією, у службовому приміщенні благодійного фонду "Довіра" в місті Ізмаїл по вулиці Железнякова, 76 знаходяться документи, що стосуються справи", - сказано в повідомленні.

Обшук провели на підставі постанови прокуратури.

При цьому, як наголошено в повідомленні, оскільки офіс розташовано на території навчального закладу, співробітники міліції створили умови для вільного доступу батьків і дітей у класи, щоб навчальний процес відбувався без жодних перешкод.

Партія регіонів давно намагалася переманити мене, були пропозиції фінансового штибу. Після моїх відмов мені обіцяли неприємності. Я два роки відбивав ці атаки

— Олександр Дубовой, нардеп від БЮТ

Під час обшуку до співробітників міліції звернувся депутат Одеської обласної ради від фракції "Батьківщина" Павло Бойченко, який повідомив, що в зазначеному приміщенні розташована громадська приймальня Дубового.

Міліція зазначає, що в приміщенні немає інформаційної таблички про наявність приймальні. Вона запропонувала Бойченкові надати документи, що підтверджують особливий статус цього приміщення.

"Зазначених документів досі не надано", - наголошено в повідомленні.

Під час обшуку в благодійному фонді "Довіра", який займає 3 кімнати, вилучили печатки суб'єктів господарювання (резидентів і нерезидентів України), порожні бланки з відбитками печаток, чорнові нотатки та внутрішню документацію "Енергоатому", до структури якого належить ЗАЕС.

Нагадаємо, 11 квітня Дубовой звинуватив владу в тиску на бізнес його родини.

За його словами, кілька десятків співробітників правоохоронних органів силою проникли в його приймальню в Ізмаїлі і, не пред'явивши ордера, влаштували обшук.

"Співробітників приймальні та 150 дітей закрили і не випускають навіть у туалет", - зокрема, заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram