ГоловнаПолітика

Прохання до президента

Починати треба з себе. Поважати права людини, гарантовані Конституцією України, зобов'язаний кожен. Тим більше працівник міліції. Тим більше в центрі міста. Тим більше в 100 метрах від будинку ГАРАНТА тої самої Конституції.

Прохання до президента
Фото: Макс Левин

Під час нещодавного мітингу студентів проти законопроекта про вищу освіту, міліція, як і звичайно під час мітингів, перекрила прохід по вулиці Банкової. Тим самим обмеживши свободу пересування пересічних громадян України. Порушивши ст.33 Конституції України. Працівники міліції для проходу за межу кордону вимагали показати посвідчення "Преса". Інших людей пропускали вибірково, з огляду на зовнішній вигляд.

На моє прохання до працівника міліції пояснити причину заборони проходу по вул.Банковій, а також представитися (згідно ст.5 Закону про мілцію), останній мотивував свої дії проведенням державних заходів (25 травня 2011 в Адміністрації Президента, здається, не проходили державні заходи) і назвати себе відмовився.

Міліціонер-начальник, що підійшов (Бурда), відмовився вжити заходів на місці для того, щоб його підлеглий не порушував ст.5 Закону про Міліцію і ст.33 Конституції України. Що, власне, я зафіксував на відео.

Звісно, щодня подібних випадків трапляється чимало. Але мовчати про них не можна. Повага до законодавства, до своєї країни починається з елементарного. Відтак, прошу вважати цей текст моїм відкритим, як громадянина України, зверненням. Президента України прошу прореагувати і вжити відповідних заходів.

​Макс Левін​Макс Левін, фотокореспондент LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram