ГоловнаПолітика

Азаров доручив Черновецькому прибрати протести з центру Києва (ДОКУМЕНТ)

Уряд Азарова вимагає від Київської міськдержадміністрації прибрати мітинги і протести з центру Києва. На думку влади, вони створюють „негативні умови для роботи державних органів влади, порушують права інших громадян та завдають шкоди іміджу столиці України”.

Азаров доручив Черновецькому прибрати протести з центру Києва (ДОКУМЕНТ)

Про це сказано у листі начальника Головного управління з питань внутрішньої політики Київської міськдержадміністрації Віктора Гончарука, який є в розпорядженні „Лівого берега”.

„Кабінетом міністрів України від 25.03.2010 р. №14678/1/1-10 доручено вжити вичерпних заходів… на випередження та недопущення у подальшому проведення акцій протесту біля приміщень Адміністрації Президента України та Кабінету міністрів України”, - підкреслює Віктор Гончарук.

За інформацією депутатів фракції БЮТ у Київраді, у правоохоронних установах столиці вже проводять наради щодо методів придушення протестів. Зокрема, бютівці пов’язують розгін мітингу проти скандальних забудов у столиці біля будівлі Кабміну 21 березня 2010 р. - тоді міліція застосувала силу - саме із виконанням доручень Миколи Азарова.

Опозиціонери вимагають від влади припинити застосування сили щодо учасників акцій протесту. "Хочу нагадати новому Президенту та його команді про те, що подібні дії МВС та КМДА суперечитимуть Конституції України, яка гарантує кожному громадянину право на мирні зібрання та свободу висловлення думки. Аналогічна норма прописана також у Декларації прав людини», - пояснив „Лівому берегу” перший заступник голови фракції БЮТ Юрій Дмитрук.

Нагадаємо, що в лютому 2010 року „Партія регіонів” була ініціатором багатотисячних мітингів в центрі столиці, зокрема, коло будівлі уряду та Секретаріату Президента.

Далі – документ повністю

Михайлина СкорикМихайлина Скорик, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram