ГоловнаЕкономікаДержава

Київ відклав початок продажу електронних квитків на проїзд

Презентація переноситься з технічних причин і відбудеться вже після свят.

Київ відклав початок продажу електронних квитків на проїзд
Фото: censor.net.ua

Київська міська державна адміністрація перенесла запуск продажу електронного квитка для оплати проїзду в комунальному транспорті на січень.

"Презентація квитка переноситься з технічних причин і відбудеться вже після свят", - повідомив представник КМДА агентству "Українські новини".

22 грудня КМДА повідомила про запуск продажу єдиного квитка з поточного тижня. Його презентація мала відбутися в середу, 26 грудня.

Заступник голови КМДА Дмитро Давтян в інтерв'ю 044.ua розповів, що особисто тестував систему тиждень тому. "Суттєвих недоліків не виявили, але є незначні, наприклад: поки що валідатор не відображає кількість поїздок на карті після того, як знімає оплату за перший проїзд. Упродовж тестового періоду, який триватиме до 30 жовтня 2019 року, експерти саме і повинні виявити і максимально відпрацювати такі моменти", - заявив він.

Нагадаємо, згідно з раніше заявленими планами, е-квиток у вигляді картки можна буде придбати за 40 гривень у кондукторів у тролейбусах, трамваях і автобусах, квиткових касах метро і "Київпастрансу", кіосках "Преса", "ТурІнфо", "Т-Кіоск". Здати її назад і повернути гроші не можна.

Картку потрібно зареєструвати в особистому кабінеті на сайті електронних послуг Києва. Поповнювати її можна буде через термінали, інтернет-банкінг або в спеціальних пунктах продажу.

Вартість проїзду в разі поповнення картки на 1-9 поїздок становитиме 8 гривень, 10-19 поїздок - 7,70 гривні, 20-29 поїздок - 7,40 гривні, 30-39 поїздок - 7,10 гривні, 40-49 поїздок - 6,80 гривні, 50 поїздок - 6,50 гривні.

У комунальному транспорті встановлені нові валідатори, до яких потрібно притулити картку. Схожі пристрої будуть у контролерів, які з їх допомогою зможуть перевірити реєстрацію електронного квитка.

Альтернативою картці будуть одноразові квитки з QR-кодами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram