ГоловнаЕкономікаДержава

Місія МВФ позитивно оцінила пенсійну реформу в Україні

"Ми бачимо, що ви вийшли на правильний шлях".

Місія МВФ позитивно оцінила пенсійну реформу в Україні
Рон ван Роден
Фото: job-sbu.org

Місія Міжнародного валютного фонду позитивно оцінила пенсійну реформу в Україні.

Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики за підсумками зустрічі міністра Андрія Реви і голови місії Рона ван Родена.

"Коли тільки був прийнятий закон про пенсійне забезпечення, у нас були деякі побоювання щодо достатності стимулів для людей, які б спонукали їх довше працювати, але зараз ми бачимо, що ви вийшли на правильний шлях", - цитує ван Родена прес-служба міністерства.

На думку місії, реформа дає очікувані і раніше обговорені результати.

На сьогоднішній зустрічі окремо порушувалося питання закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців, який розробляють у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, пенсійна реформа передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році і щорічним поступовим підвищенням до 35 років до 2028 року. Ті, кому не вистачатиме стажу, не зможуть розраховувати на пенсію до 65 років.

Одночасно з цим у жовтні 2017 року всім категоріям пенсіонерів, окрім військових і працівників силових органів, підвищили пенсії. Законопроект щодо перерахунку пенсій для цієї категорії Мінсоцполітики мало подати до Верховної Ради до 1 листопада, але не зробило цього. У низці міст у зв'язку з цим пройшли акції протесту військових пенсіонерів.

13 грудня уряд повідомив, що законопроект про військові пенсії готовий, але перед внесенням до Ради повинен бути ще розглянутий Радою національної безпеки і оборони. Для набуття чинності закон повинен бути проголосований у двох читаннях, підписаний президентом і оприлюднений в офіційній пресі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram