ГоловнаЕкономікаБізнес

Російський завод почав підготовку до відновлення виробництва Ан-124 "Руслан"

Літак розроблений українським КБ "Антонов".

Російський завод почав підготовку до відновлення виробництва Ан-124 "Руслан"
Фото: antonov.com

Російський завод "Авіастар-СП" почав підготовку до відновлення виробництва літака Ан-124 "Руслан", пише РБК з посиланням на російський портал держзакупівель.

Завод розмістив заявку на "виконання робіт з оцінки стану технологічного оснащення для Ан-124". Від підрядника вимагають проаналізувати стан стапельно-складального оснащення і з'ясувати, чи можливо використовувати обладнання заводу для виготовлення Ан-124, а також модернізованої версії Ан-124-1-М. Окрім того, "Авіастар" просить визначити, чи припустимо демонтувати частину обладнання для виготовлення Ан-124, щоб звільнити потужності для виробництва Іл-76МД-90А і Іл-276.

Виконання робіт займе два місяці, з липня по вересень цього року.

Плани відновити на ульянівському підприємстві випуск літака також підтвердило джерело "Интерфакса". "Почалася попередня робота, складається план. Але це не швидкий процес", - заявив він.

2 червня командувач військово-транспортною авіацією РФ Володимир Бенедиктов заявив в ефірі радіостанції "Ехо Москви", що в Росії розглядають питання про відновлення виробництва Ан-124 "Руслан". Він заявив, що Ан-124 було розроблено за радянських часів КБ "Антонов", його виготовляли в Україні, але, за словами російського військового, цей літак не є інтелектуальною власністю України.

Виробництво "Русланів" припинилося в 2004 році. Їх збирали на російському заводі "Авіастар" і українському "Антонов". Усього було випущено 55 літаків Ан-124.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram