ГоловнаЕкономікаБізнес

Реферальна програма від ломбарду "Скарбниця": вигідна пропозиція чи пастка маркетологів? Новости компаний

Приєднуючись до програми, клієнт отримує додатковий заробіток без єдиного вкладення

Реферальна програма від ломбарду "Скарбниця": вигідна пропозиція чи пастка маркетологів?
Фото: Stockworld

Одна з найбільших ломбардних мереж України запустила клубну програму для клієнтів. Як повідомляють на сайті національної мережі ломбардів «Скарбниця», кожен клієнт, привівши друга за спеціальним кодом, може створити свою команду й отримати гарантовану винагороду в реальних грошах. Реферальна програма «Моя команда» стартувала з 1 квітня. Приєднуючись до неї, клієнт нібито отримує додатковий заробіток без єдиного вкладення, а компанія виплачує винагороду за кожного залученого клієнта.

У групі компаній «Скарбниця» запевняють, що програма працює і вже має своїх фоловерів серед клієнтів ломбардів. Але чи так усе це: жодних вкладень, просто передавай код і отримуй на карту будь-якого банку гроші? Перевірмо.

Для того, щоб створити «Мою команду» в мережі «Скарбниця», ми знайшли їхнього постійного клієнта з поточним договором застави. Після чого, згідно з інструкцією, наш доброволець (за визначенням авторів програми - Партнер) авторизувався на сайті і отримав в Особистому кабінеті свій індивідуальний реферальний код.

Тепер, за умовами програми, необхідно було з його допомогою залучити нового клієнта (Реферала) в компанію, щоб отримати обіцяну винагороду в 50 грн. Ми передали код двом учасникам експерименту (майбутнім рефералам), які назвали свій код оцінювачу у відділеннях під час оформлення договору застави.

За всіма змінами в режимі реального часу ми спостерігали на сайті ломбарду «Скарбниця» в особистому кабінеті творця команди. З нього почалася побудова команди. Через деякий час на нас чекали повідомлення про нарахування гарантованої винагороди в 100 гривень. Оскільки наш партнер залучив одразу двох нових клієнтів, він отримав по 50 гривень за кожного. Також з'явилася структура команди, відобразилися нові учасники.

Наступним кроком було виведення на банківську картку наших бонусів. Після введення даних сума винагороди була списана і зарахована на картку партнера. Усе відбулося без будь-яких перешкод. Але є підозри, що розробники не врахували апетитів зголоднілих клієнтів ломбардів за дійсно робочими акціями. Виходить, кожен охочий заробити може створити команду, залучити рефералів, зняти гроші і розірвати договірні відносини, при цьому не зробивши жодних вкладень.

Усім, хто вже приготувався отримати швидкі гроші, важливо знати: «Моя команда» може мати максимально три рівні. 1-й рівень принесе дохід 50 грн + 6% від сплаченої суми відсотків, 2-й рівень принесе дохід 3%, і 3-й рівень принесе дохід 1% від сплаченої суми відсотків за користування кожним рефералом.

Чи можна назвати успішною цю реферальну програму? Покаже час. Судячи з даних прес-служби мережі ломбардів «Скарбниця», кілька сотень постійних клієнтів вже побудували свої команди й отримують від цього дохід. «Скарбниця» реалізувала вигідну пропозицію з прозорими умовами, але наскільки це фінансово цікаво для самої компанії, питання залишається відкритим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram