ГоловнаЕкономікаБізнес

Складено рейтинг найбільших землевласників України

На перше місце вийшов "Кернел".

Складено рейтинг найбільших землевласників України
Фото: пресс-служба президента

Агрохолдинг "Кернел" Андрія Веревського за підсумками 2017 року вийшов на перше місце в рейтингу найбільших землевласників України. Земельний банк холдингу становить 604,5 тис. га, підрахувало профільне видання "Латифундист".

У червні 2017 році "Кернел" став власником холдингу "Українські аграрні інвестиції", який керував більш ніж 190 тис. га землі і потужностями одноразового зберігання на 200 тис. тонн, а на початку липня до складу "Кернелу" увійшли активи "Агро Інвесту України": елеваторні потужності на більш ніж 170 тис. тонн і більш ніж 27,5 тис. га землі.

Агрохолдинг UkrLandFarming Олега Бахматюка, який раніше був на першому місці, у 2017 році скоротив свої земельні наділи на 5,8%, до 570 тис. га, тим самим поступившись своєю позицією компанії "Кернел".

На третьому місці розташувався "Агропросперіс" (New Century Holding), бенефіціарами якого є Джордж Рор і Моріс Табасинік. Його земельний банк - 430 тисяч га.

"Миронівський Хлібопродукт" Юрія Косюка (370 тис. га) і "Астарта-Київ" (250 тис. га) замикають першу п'ятірку рейтингу.

Нагадаємо, що в Україні формально заборонено торгівлю землею сільськогосподарського призначення. Скасування мораторію вимагає Міжнародний валютний фонд і підтримують провідні українські економісти, але політики не наважуються запустити ринок землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram