ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ поверне Ярославському документи на придбання Промінвестбанку

"Ми отримали документи від Ярославського, але вчора чуємо, що ВЭБ не погодив".

НБУ поверне Ярославському документи на придбання Промінвестбанку
Фото: пресс-служба НБУ

Національний банк вирішив повернути документи, подані бізнесменом Олександром Ярославським для узгодження покупки Промінвестбанку.

Про це журналістам повідомила заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

"НБУ не продає банки, ми тільки погоджуємо потенційних інвесторів. Ми отримали документи від Ярославського, але вчора чуємо, що ВЭБ не погодив,тому ми повернемо пакет", - сказала вона. Рожкова додала, що в поданому пакеті документів немає узгодження від ВЭБ, власника Промінвестбанку.

Нагадаємо, про те, що власник групи компаній DCH Олександр Ярославський хоче купити в російського Внешэкономбанка український Промінвестбанк, стало відомо в травні. На початку грудня він подав у НБУ пакет документів на узгодження покупки Промінвестбанку. Але через кілька днів власник ПІБ заявив, що переговори з Ярославським не увінчалися успіхом.

16 березня Україна ввела санкції терміном на 1 рік стосовно ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВиЭс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" через їхню належність Російській державі. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram