ГоловнаЕкономікаБізнес

Іноземці готові інвестувати в розробку українських надр, - Кирилюк

Відбулася дискусія про необхідність інституційних змін у галузі розробки копалин в Україні.

Іноземці готові інвестувати в розробку українських надр, - Кирилюк
Фото: http://sud.ua

6 вересня відбулися переговори про співпрацю між представниками Американської Промислової Палати в Україні та в.о. голови Держгеонадр Олегом Кирилюком.

Президент Палати Андрій Гундер підбиваючи підсумки зустрічі зазначив: "Енергетика зараз на першому місці, і іноземні компанії дивляться на Україну. Нам потрібно дати меседж, що можна інвестувати в Україну, а особливо в усе, що пов'язано зі службою Держгеонадр".

Американська Промислова Палата в Україні подякувала Держгеонадрам за візит, конструктивну розмову і ініціативу щодо внесення змін до Кодексу про надра. А також заявила, що готова працювати разом зі службою над змінами до Кодексу про надра.

"Ми будемо вам дуже вдячні за залучення Американської Палати як експерта в якості групи людей, які готові підтримати вас. Ми повністю вас підтримаємо", - заявила Ольга Адамовська, співголова Комітету з питань енергетики Американської Промислової Палати в Україні.

Під час обговорень Олег Кирилюк запевнив підприємців і представників Палати, що: "Проблемні питання будуть вирішені в найкоротші терміни. Я як керівник Держгеонадр зацікавлений у прозорості роботи служби. Держгеонадра вітають ініціативу Промислової Палати щодо подальшої співпраці. Адже мені, держслужбовцеві, дуже приємно, що Американська промислова палата в Україні робить вагомий внесок у формування українського бюджету, об'єднуючи навколо себе потужних інвесторів і міжнародних експертів. Вважаю, що діалог вдався, і будуть результати".

У дискусії про необхідність інституційних змін у галузі розробки копалин в Україні брали участь представники відомих міжнародних і вітчизняних компаній у видобувній галузі: ВАТ "Укргазвидобування", ДТЕК, Нафтогаз, UNI Ukraine, Метінвест Холдинг, ENERGY RESOURSE OF UKRAINE та інші.

Нагадаємо, 23 серпня 2016 року Держгеонадра офіційно підписали Меморандум про співпрацю з Американською Промисловою Палатою, мета якого - розвиток співпраці між країнами в галузі геологічного вивчення та раціонального використання надр шляхом спільних заходів і обміну досвідом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram