ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк починає примусово стягувати борги з екс-власників ПриватБанку

Термін добровільної реструктуризації кредитів минув.

Нацбанк починає примусово стягувати борги з екс-власників ПриватБанку
Фото: uainfo.org

Держава і ПриватБанк переходять до процедури примусового стягнення за кредитами колишніх власників банку.

Про це йдеться в коментарі Національного банку щодо статусу реструктуризації кредитного портфеля ПАТ "ПриватБанк".

Зазначають, що термін добровільної реструктуризації кредитів минув 1 липня 2017 року. Тому можна стверджувати, що колишні власники не виконали взятих на себе зобов'язань.

"Тож зараз держава і ПАТ "ПриватБанк" перейшли до юридичної процедури стягнення і реалізації відповідної юридичної стратегії, конкретні кроки якої поки що не можуть бути розголошені. Банківська процедура буде аналогічна звичайній процедурі стягнення в разі прострочення боргів, тому мова йде переважно про примусове стягнення", - наголошено в повідомленні.

У неділю Мінфін опублікував лист колишніх власників банку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, в якому вони просили націоналізувати ПриватБанк.

Раніше, в четвер, 29 червня, міністр фінансів Олександр Данилюк говорив про те, що колишні акціонери ПриватБанку поки що не виконали своїх зобов'язань.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники довели його до неплатоспроможності. Міністерство фінансів і Національний банк оцінили потребу капіталізації ПриватБанку в 148 млрд гривень.

Протягом переговорів про націоналізацію уряд погодився реструктуризувати кредити Коломойського і Боголюбова на 10 років з поквартальною виплатою відсотків. При цьому до 1 липня 2017 року колишні акціонери мали довнести застави за цими кредитами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram