ГоловнаЕкономікаФінанси

В Україні ропочала роботу технічна місія МВФ

Серед ключових питань - оцінка і рекомендації щодо концепції розвитку ДФС.

В Україні ропочала роботу технічна місія МВФ
Фото: hyser.com.ua

Технічна місія Міжнародного валютного фонду розпочала свою роботу в Україні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів у Фейсбуці.

Серед ключових питань на порядку денному - оцінка і рекомендації МВФ щодо концепції розвитку Державної фіскальної служби, яка була напрацьована Мінфіном разом з ДФС.

"Ми разом працюємо над запуском середньострокової реформи ДФС, яка є одним з ключових пріоритетів Мінфіну і є дуже важливою для поліпшення системи адміністрування податків", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в березні 2015 року МВФ відкрив чотирирічну програму EFF для України на $17 млрд. Вона передбачала проведення щоквартального перегляду програми та виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак дотепер країна отримала лише три транші: перший на $5 млрд у березні 2015 року, другий на $1,7 млрд у серпні 2015 року і третій на $1 млрд у вересні 2016 року.

Виділення четвертого траншу затягувалося через узгодження реформ, які Україна повинна провести. Зокрема, серед зобов'язань України пенсійна реформа і введення ринку землі.

Днями МВФ переніс виділення четвертого траншу Україні, щоб розрахувати економічні наслідки від транспортної блокади Донбасу. Нацбанк допускає виділення четвертого траншу до квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram