ГоловнаЕкономікаФінанси

Наглядову раду ПриватБанку очолив представник МВФ

Міністр фінансів назвав Енгіна Акчакочу легендарним банкіром.

Наглядову раду ПриватБанку очолив представник МВФ
Энгин Акчакоча
Фото: ukrturk.net

Наглядова рада ПриватБанку 17 січня обрала своїм головою консультанта Міжнародного валютного фонду Енгіна Акчакочу.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк у фейсбуці.

"Енгін є легендарним банкіром, який свого часу допоміг Туреччині подолати фінансову кризу, а сьогодні допомагає відновити найбільший банк у країні", - зазначає Данилюк.

У вівторок відбулася перша зустріч нової наглядової ради ПриватБанку.

Данилюк стверджує, що нову наглядову раду ПриватБанку сформовано з кращих світових фахівців, більшість із яких - іноземці та представники міжнародних фінансових організацій.

Акчакоча обіймав посаду генерального директора турецького Kocbank AS з 1991 до 2000 року. У 2001-му, в розпал найбільшої економічної кризи в Туреччині, його призначили головою Агентства з банківського регулювання і нагляду (BRSA) і Фонду гарантування ощадних вкладів (SDIF). Він був відповідальний за розробку і реалізацію комплексної програми реструктуризації з реформування і зміцнення банківського сектору в Туреччині відповідно до міжнародних стандартів. До кінця 2003 року він контролював реструктуризацію державних банків, зміцнення приватних банків, регулювання та нагляд.

З 2004-го Акчакоча працював консультантом МВФ у Центральному банку Нігерії і Національному банку Киргизстану.

Нагадаємо, 23 грудня Міністерство фінансів сформувало наглядову раду ПриватБанку, в яку увійшли Акчакоча, директор Європейського банку реконструкції і розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, керуючий партнер Apollo Management Андреа Монета, перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, колишній заступник міністра фінансів Артем Шевальов, представник Світового банку Стівен Силіг, уповноважений з перспективних проектів "Нафтогазу України" Сергій Алексєєнко.

26 грудня було оголошено склад правління ПриватБанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram