ГоловнаЕкономікаБізнес

Українські міста беруть курс на підприємництво Новости компаний

Губернатори і мери найбільших українських міст приєднаються до національної програми "Країна підприємців", яка допоможе українцям відкрити свою справу або розвивати вже наявний малий бізнес.

Українські міста беруть курс на підприємництво

Як повідомили організатори програми, в листопаді в обласних центрах стартують перші регіональні бізнес-форуми "Україна - країна підприємців". Будь-який підприємець на форумі зможе отримати безкоштовні консультації та допомогу фахівців і експертів із найважливіших питань ведення бізнесу.

Також під час відкритого діалогу з місцевою владою учасники форуму мають намір виробити нові ефективні механізми стимулювання розвитку підприємництва, серед яких можливість компенсації з місцевих бюджетів частини відсотків за банківськими кредитами, якщо їх спрямовують на створення нових робочих місць.

"В Україні в найкоротші терміни повинні бути створені найсприятливіші умови для роботи приватних підприємців, малого бізнесу, оскільки саме цей сектор сьогодні є головним для української економіки, а його розвиток стає питанням національної безпеки, - зазначив президент УСПП Анатолій Кінах. - Тільки Польща в цьому році видасть українцям понад 500 тис. робочих віз, тому і держава, і місцева влада повинні розглядати розвиток самозайнятості, малого і середнього бізнесу як свою стратегію, і ця програма допоможе створити в приватному секторі понад мільйон нових робочих місць".

Регіональні бізнес-форуми стартують 18 листопада в Полтаві і пройдуть до кінця року в усіх українських обласних центрах. Участь у форумі безкоштовна. Реєстрація – на kub.pb.ua/forums. Більше про програму підтримки малого бізнесу – на kub.pb.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram