ГоловнаЕкономікаБізнес

Ярославський став другим претендентом на покупку ОПЗ

Його компанія Glenshee Holdings повідомила про намір брати участь у конкурсі.

Ярославський став другим претендентом на покупку ОПЗ
Александр Ярославский
Фото: censor.net.ua

Група DCH Олександра Ярославського зацікавлена в покупці Одеського припортового заводу.

Про це пише агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу групи.

"Відповідно до встановленої процедури, ми повідомили емітента про наш намір придбати цей актив шляхом подачі оголошення в "Відомостях НКЦПФР". Компанія Glenshee Holdings Ltd [яка подала оголошення] є однією з юридичних осіб DCH. У цей час ми перебуваємо на етапі оцінки економічних і правових особливостей можливої угоди з придбання ОПЗ", - відповіли в DCH.

Нагадаємо, на ОПЗ також претендує ПАТ "Укрнафтобуріння", яке пов'язане з Ігорем Коломойським і Віталієм Хомутинніком.

31 жовтня 2016 року Фонд державного майна оголосив конкурс із продажу 99,567% акцій ОПЗ і призначив проведення аукціону на 14 грудня. Стартова ціна - 5,16 млрд гривень (близько 201 млн доларів), крок торгів - 150 млн гривень.

На перший конкурс, який повинен був відбутися в липні 2016 року, ОПЗ виставлявся за 13,175 млрд гривень, тобто близько $500 млн. Жоден інвестор не захотів купувати завод за такою ціною.

ОПЗ володіє найбільшим у СНД виробництвом аміаку і просто великим виробництвом карбаміду, а також унікальним - єдиним у країні - терміналом з перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram