ГоловнаЕкономікаБізнес

"Інтертелеком" відновив роботу мережі після обшуків СБУ

Компанії інкримінують держзраду.

"Інтертелеком" відновив роботу мережі після обшуків СБУ

Мобільний оператор "Інтертелеком" відновив роботу мережі.

"Шановні абоненти, в результаті напруженої роботи співробітників "Інтертелеком" після вилучення СБУ технологічного обладнання, з радістю повідомляємо, що робота мережі - відновлена! Дякую за підтримку!", - повідомляється на сторінці оператора в фейсбуці.

Крім того, на своєму сайті компанія розповіла подробиці обшуку, який 11 листопада провели співробітники Служби безпеки України в супроводі бійців "Альфи".

"Співробітники СБУ в присутності заздалегідь заготовлених ними понятих провели безпідставну неправомірну слідчу дію з обшуку і вилучення ключового станційного телекомунікаційного обладнання, порушивши цілісність і працездатність телекомунікаційної мережі ТОВ "Інтертелеком". Умисні дії співробітників СБУ з вилучення у компанії "Інтертелеком" технічного обладнання та серверів привели до вимкнення мережі передачі даних у понад мільйон абонентів у всій Україні", - йдеться в повідомленні.

У компанії наголосили, що поки що не коментують дії співробітників СБУ під час проведення слідчих дій і не розголошують матеріали слідства, але вважають, що під час цих заходів було обмежено законне право компанії "Інтертелеком" на професійний захист.

"Співробітники СБУ відмовили компанії в праві присутності адвоката під час проведення слідчих дій. Причини порушення прав не були прокоментовані співробітниками силових служб. Всі порушення з боку СБУ знайшли своє відображення в протоколах, які є частиною слідчих матеріалів", - сказано в повідомленні.

Також в "Інтертелекомі" відзначили, що співробітники СБУ вимкнули мережу, незважаючи на те, що технічної необхідності в цьому не було. В "Інтертелекомі" запевняють, що надали співробітникам слідчої групи всі доступи, схеми і технічні засоби, які дозволяють здійснювати моніторинг трафіку, але, незважаючи на це, співробітники СБУ знеструмили найбільш важливі вузли і вилучили обладнання.

"Весь трафік компанії перевіряє підприємство "Державний центр радіочастот", безперервно документує, куди і звідки надходять дзвінки, і стежить за порядком їх маршрутизації. Щомісяця підписуються акти, тому звинувачення "Інтертелекому" в порушенні цих правил, тим більше в зловмисному, в інтересах іноземних спецслужб - це повний абсурд і некомпетентність, що і було доведено в самому початку слідства", - наводить прес-служба слова гендиректора "Інтертелекому" Бориса Акулова.

Нагадаємо, 11 листопада мережа телекомунікаційного оператора ТОВ "Інтертелеком" була вимкнена через вилучення співробітниками Служби безпеки України обладнання компанії.

СБУ заявила, що перекрила несанкціонований канал зв'язку з Кримом, який, можливо, контролювався спецслужбами РФ. Відкрито кримінальне провадження з ст.111 (державна зрада) і ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

ТОВ "Інтертелеком" - національний CDMA-оператор. Надає послуги місцевого і мобільного зв'язку стандарту CDMA, а також бездротовий доступ в інтернет у всіх регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram